Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών

 

Σας ενημερώνουμε ότι τα σεμινάρια του ΕΚΑΒ για τις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ θα γίνουν την Παρασκευή 21-02-2020 και ώρα 16:30, με διάρκεια περίπου τεσσάρων ωρών, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου «Νίκος Σακλαμπάνης», οδός Θεοτοκοπούλου αρ. 28, 1ος όροφος. Παρακαλούμε για την παρουσία σας.

Εκ του Δ.Σ. του Δ.Σ.Η.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Εντέλλονται όλοι οι υπάλληλοι του ποινικού τμήματος να τηρούν αυστηρά βιβλίο καταχώρησης των εξερχομένων εγγράφων – αποφάσεων.

Καταρχήν αυτές χορηγούνται μόνο στους έχοντες έννομο συμφέρον.

Οπουδήποτε αλλού χρειαστεί να δοθούν αποφάσεις ή βουλεύματα ή υλικό της ανάκρισης (ενδεικτικά σε δικαστικούς λειτουργούς-δικηγόρους-δικαστικούς υπαλλήλους) θα πρέπει να σημειώνεται το όνομα του αιτούντος και η αιτιολογία για την οποία χορηγούνται. Στο πέρας κάθε μήνα θα παραδίδεται η σχετική λίστα στο Διευθύνοντα το Πρωτοδικείο για έλεγχο.

 

Ο Διευθύνων το Πρωτοδικείο Ηρακλείου

Κωνσταντίνος Ρόκος

Πρόεδρος Πρωτοδικών

Διημερίδα με θέμα: «Νέος Ποινικός Κώδικας - Νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας» (μετά και τις τελευταίες τροποποιήσεις με το Ν.4637/2019)

 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου σας καλεί σε διημερίδα την Παρασκευή, 14-02-2020, από ώρα 18:00 έως 21:00 και το Σάββατο, 15-02-2020, από ώρα 10:00 έως 13:00 στην αίθουσα «PLAZA» του ξενοδοχείου «GALAXY HOTEL IRAKLIO» (Λεωφ. Δημοκρατίας αρ. 75) με θέμα:

«Νέος Ποινικός Κώδικας - Νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας»

(μετά και τις τελευταίες τροποποιήσεις με το Ν.4637/2019)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ

 

Παρασκευή 14.02.2020 18:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ.

Νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας

 

Προεδρεύων: Ζαχαρίας Κοκκινάκης, Εισαγγελέας Εφετών, Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης

Εισηγητές:

- Θεοχάρης Δαλακούρας, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ, Πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής και Αναθεωρητικής Επιτροπής ΚΠΔ

-Πολυχρόνης Τσιρίδης, Δικηγόρος ΔΝ, Επισκέπτης Καθηγητής Ευρωπαϊκού Παν/μίου Κύπρου

 

Σάββατο 15.02.2020 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.

Νέος Ποινικός Κώδικας

 

Προεδρεύων:  Άρης Ροζάκης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Εισηγητές:

-Στέφανος Παύλου,Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΔΠΘ, μέλος της Νομοπαρασκευαστικής και Αναθεωρητικής Επιτροπής ΠΚ

-Γεώργιος Δημήτραινας, Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΔΠΘ, μέλος της Νομοπαρασκευαστικής και Αναθεωρητικής Επιτροπής ΠΚ

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΗΣ ΡΟΖΑΚΗΣ                                 ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΒΙΔΗΣ

Hμερίδα γνωριμίας με το δίκαιο περιβάλλοντος και το πρόγραμμα Life Natura Themis

Hμερίδα γνωριμίας με το δίκαιο περιβάλλοντος και το πρόγραμμα Life Natura Themis θα διεξαχθεί  στην αίθουσα Σακλαμπάνη το Σάββατο, 08.02.2020 στις 10.00 - 13.00 το πρωί.
 
Πρόγραμμα ημερίδας:
 
- Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life Natura Themis του ΔΣΗ
- Αστικό, Ποινικό, Διοικητικό Δίκαιο περιβάλλοντος 
- Προστασία των θαλάσσιων περιοχών του δικτύου Νatura 2000
- Εγγραφές στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του ΔΣΗ
  
Καλούνται οι συνάδελφοι και οι ασκούμενοι δικηγόροι που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το δίκαιο περιβάλλοντος και τις εφαρμογές του στη μάχιμη δικηγορία.
 
Ο υπεύθυνος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΔΣΗ 
Δικηγόρος Δ.Ν. Γ. Σμπώκος

Εκδήλωση με θέμα: «Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν. 4640/2019»

 Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου σας καλεί σε εκδήλωση, την Δευτέρα 03-02-2020 και ώρα 18:30 στην αίθουσα «ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΡΕΛΛΗΣ» του Δήμου Ηρακλείου (οδός Ανδρόγεω αρ. 2 -Ηράκλειο), με θέμα:

«Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν. 4640/2019»

Εισηγήσεις - Ομιλητές

1)«Οι ρυθμίσεις του Ν. 4640/2019»

Ευγνωσία Ραφτοπούλου, Δικηγόρος- Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια

2) «Πρακτικά ζητήματα του Ν. 4640/2019»

Στυλιανός Μανουσάκης, Δικηγόρος – Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής

3) «Η υποχρεωτική αρχική συνεδρία Διαμεσολάβησης στην πράξη»

Παναγιώτης Κουτσούκος, Δικηγόρος – Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής.

4) «Η προστιθέμενη αξία της Διαμεσολάβησης για το Δικηγόρο»

Αικατερίνη Βαρδιατζάκη- Θαλασσινού, Δικηγόρος – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια. 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2020

O Δ.Σ.Η. & ο Λ.Ε.Α.Δ.Η. σας προσκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για το έτος 2020, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 21.00 μ.μ., στο CINE STUDIO (Λεωφόρος Ικάρου & Ηροδότου, Νέα Αλικαρνασσός).

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Μουσική Ομάδα του Δ.Σ.Η. με τραγούδια κινηματογράφου & τηλεόρασης.

 

 

Ο Πρόεδρος του ΔΣΗ                                Ο Πρόεδρος του ΛΕΑΔΗ

Άρης Ροζάκης                                               Νίκος Φανταουτσάκης

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι κ. συνάδελφοι που συμπληρώνουν τα προσόντα δωδεκαετούς επαγγελματικής εμπειρίας (ή οκταετούς εφόσον διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο με αντικείμενο σχετικό με το δίκαιο περιβάλλοντος ή το χωροταξικό -περιβαλλοντικό δίκαιο) και επιθυμούν να εγγραφούν σε κατάλογο από τον οποίο θα επιλεγεί μέλος για τη συγκρότηση «Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ)» στην έδρα της Περιφερειακής μας ενότητας, παρακαλούνται να το δηλώσουν στη γραμματεία του Δ.Σ.Η. έως την Τρίτη 4-02-2020 .

 

 

 

 

 

Αργία Υποθ/κειου Καστελίου 17.01.2020

Σας ενημερώνουμε ότι το Υποθηκοφυλακείο Καστελλίου Πεδιάδος Ηρακλείου θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 λόγω εορτασμού του πολιούχου Αγίου Αντωνίου.

Νομική Βοήθεια – Καταχώριση των τιμολογίων από τους δικαιούχους δικηγόρους στο Portal Olomeleia

Το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών έχουν αναπτύξει την ηλεκτρονική διασύνδεση των πληροφοριακών τους συστημάτων, έτσι ώστε η υπηρεσία μας να λαμβάνει ηλεκτρονικά τα δεδομένα των γραμματίων νομικής βοήθειας, αλλά και των αντίστοιχων με αυτά τιμολογίων, με στόχο τη μείωση του χρόνου εκκαθάρισης των αμοιβών των δικαιούχων δικηγόρων.

Κατόπιν τούτου, από το δικαστικό έτος 2018-2019, οι δικηγόροι που παρέχουν υπηρεσίες στο πλαίσιο της Νομικής Βοήθειας καταχωρίζουν υποχρεωτικά τα στοιχεία των τιμολογίων που εκδίδουν στην διαδικτυακή πλατφόρμα της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων (portal.olomeleia.gr) που χρησιμοποιείται και για την έκδοση των αντίστοιχων ειδικών γραμματίων, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 27 του ν.4596/2019 (ΦΕΚ Ά 32).

Η καταχώριση των δεδομένων είναι απαραίτητη για όλα τα τιμολόγια που αφορούν γραμμάτια νομικής βοήθειας με ημερομηνία έκδοσης από 15/09/2018 και μετά. Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει η ανταλλαγή των δεδομένων μεταξύ των συστημάτων είναι η έκδοση ξεχωριστού τιμολογίου για κάθε εκδοθέν γραμμάτιο νομικής βοήθειας (ένα τιμολόγιο για κάθε ένα γραμμάτιο νομικής βοήθειας). Οδηγίες για την καταχώρηση των δεδομένων των τιμολογίων μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα της Ολομέλειας στην ενότητα: Χρήσιμα > Οδηγοί Χρήσης > Έκδοση ειδικών γραμμάτιων νομικής βοήθειας

Καλούνται όλοι οι δικαιούχοι δικηγόροι να εφαρμόσουν τα ως άνω αναφερόμενα  και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους, για την ομαλή λειτουργία της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων  αλλά και της διαδικασίας εκκαθάρισης των αμοιβών