Ανακοίνωση σχετικά με την αναστολή εργασιών λόγω εκλογών

 Π Ρ Ο Σ

Το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου

 

Ενόψει της με αριθμ. Πρωτ. Οικ27002/6.5.2019 εγκυκλίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία αναφέρει ότι επιβάλλεται η αναστολή των εργασιών των Δικαστηρίων από τις 22 Μαΐου 2019 έως και 5 Ιουνίου 2019 (σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών εκλογών), σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Α) Δεν θα εκδικαστούν οι πολιτικές υποθέσεις, που έχουν προσδιορισθεί για συζήτηση, κατά την τακτική, τις ειδικές διαδικασίες του Πολυμελούς και Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου, και των  υποθέσεων, που εκδικάζονται, κατά την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Β)Οι προσωρινές διαταγές θα εκδικάζονται κανονικά και ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου δύναται να προσδιορίζει τις αιτήσεις χορηγήσεως προσωρινής διαταγής, εντός του χρονικού διαστήματος της αναστολής, την συζήτηση όμως των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, πέραν του χρόνου αυτού.

Γ)Η έναρξη της συνόδου του μηνός Ιουνίου που προσδιορίστηκε  για την 4η Ιουνίου 2019, ημέρα Τρίτη, θα λάβει χώρα κανονικά.

Δ)Ως προς την λειτουργία της Γραμματείας του Πρωτοδικείου : α) το Πολιτικό Τμήμα θα δέχεται την κατάθεση των δικογράφων, που απευθύνονται είτε ενώπιον του Πολυμελούς, είτε του Μονομελούς Πρωτοδικείου, όπως και των ενδίκων μέσων κατά αποφάσεων του Πρωτοδικείου, συντασσομένων των σχετικών εκθέσεων, μόνο εφόσον κρίνονται αυτά επείγοντα από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου β) το Τμήμα Γραμματέων έδρας πολιτικών υποθέσεων θα παραλαμβάνει κανονικά τα προς κατάθεση δικόγραφα των προτάσεων των διαδίκων και της προσθήκης -αντίκρουσης, συντασσομένων των σχετικών εκθέσεων μόνο εφόσον κρίνονται αυτά επείγοντα, ιδίως σε περίπτωση λήξεως προθεσμιών κτλ  γ) το Τμήμα Ειδικών Διαδικασιών θα παραλαμβάνει τις αιτήσεις διαταγής πληρωμής, οι οποίες, κατά την κρίση του Προέδρου του Δικαστηρίου, έχουν επείγοντα χαρακτήρα, όπως και θα εκδίδει  τα  προβλεπόμενα  από τον Κανονισμό  του Δικαστηρίου πιστοποιητικά , τα οποία κατά την κρίση του Προέδρου έχουν επείγοντα χαρακτήρα.

Η Διευθύνουσα το Πρωτοδικείο Ηρακλείου

 

Αντωνία Μπαχαντάκη

Πρόεδρος Πρωτοδικών

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΙΚ.ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΑΪΟΥ 2019

Παραλαβή διορισμών δικαστικών αντιπροσώπων Δευτέρα 20.05.2019 , 15:00

Σεμινάρια εκπαίδευσης: Τετάρτη 22.05.2019 ώρα 13:00 και Πέμπτη 23.05.2019 ώρα 14:30, αίθουσα Ά Τριμελούς

Δείτε εδώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚ.ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΑΪΟΥ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δικαστής που διευθύνει το Δικαστήριο

΄Εχοντας υπόψη :

1) την έκδοση της υπ΄ αριθ. Πρωτ. : οικ.27002/6-5-2019 απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με θέμα την αναστολή εργασιών Δικαστηρίων λόγω διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 και των επαναληπτικών Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της 2ας Ιουνίου 2019, και

2) το γεγονός ότι, όλοι οι υπάλληλοι του Δικαστηρίου μας, θα είναι απασχολημένοι με την διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας, διορισμένοι ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, σας ενημερώνουμε ότι, θα εξυπηρετηθούν δικηγόροι και διάδικοι (στο γραφείο της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Γραμματείας – 4ος όροφος), κατά τις ημέρες Παρασκευή 24, Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Μαΐου 2019 και Παρασκευή 31 Μαΐου και Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019,από 10.00π.μ. έως 13.00 μ.μ. αποκλειστικά για καταθέσεις : α) κατεπειγουσών αιτήσεων αναστολής, β) αντιρρήσεων αλλοδαπών και γ) ενδίκων μέσων, των οποίων η καταληκτική προθεσμία άσκησης λήγει κατά τις ανωτέρω πέντε (5) ημερομηνίες.

Παρακαλούμε για τη συνεργασία σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

Η Δικαστής που διευθύνει το Δικαστήριο

Μαρία Καραφίδου

Πρόεδρος Πρωτοδικών Δ.Δ.

 

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "Διαθεματική και Διεπιστημονική Προσέγγιση των Εξαρτήσεων: Παρεμβάσεις Πρόληψης και Θεραπείας"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου & η Διεπιστημονική Ομάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Π.Ε. Ηρακλείου, επιχειρώντας μία ολιστική προσέγγιση από όλους τους επαγγελματικούς  φορείς που σχετίζονται με θέματα εξαρτήσεων και εξαρτημένων ατόμων, σας προσκαλούν σε δύο συναντήσεις - ενημερώσεις, με θέμα: Διαθεματική και Διεπιστημονική Προσέγγιση των Εξαρτήσεων: Παρεμβάσεις Πρόληψης και Θεραπείας”. Η πρόσκληση απευθύνεται σε νομικούς (δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόρους) και επαγγελματίες κοινωνικών υπηρεσιών και υγείας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 7 Μαΐου 2019 και από ώρα 17.30 έως 19.30, και την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019 από ώρα 17.00 έως 21.00 στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου «Νίκος Σακλαμπάνης», στην οδό Θεοτοκοπούλου 28.

Περισσότερα...

Υποβολή ερωτήσεων αναφορικά με το κτηματολόγιο

Οι κ. συνάδελφοι, που επιθυμούν  να εκφράσουν απορίες / επισημάνσεις / παρατηρήσεις, σχετικά με την διαδικασία κτηματογράφησης, παρακαλούνται  να τις καταθέσουν εγγράφως στην Γραμματεία του ΔΣΗ έως την Τρίτη  23-04-2019.

 

 Εκ του Δ.Σ του Δ.Σ.Η.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΝ - ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ

ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΥΠΕΝ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10/04/2019 – ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου (παραλιακή), Ηράκλειο 712 02

* Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ  Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η *

 

 

Περισσότερα...

Εκδήλωση με θέμα "Νέες Διατάξεις Ανωνύμων Εταιριών"

Ηράκλειο 13-03-2019 

    Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου σας καλεί σε εκδήλωση που οργανώνει την Πέμπτη 21-03-2019 και ώρα 18:00 στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στην οδό Κορωναίου 9, με θέμα: 

* Νέες Διατάξεις Ανωνύμων Εταιριών*  

Ομιλητής : Βαγγέλης Περάκης , Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

                             ΑΡΗΣ ΡΟΖΑΚΗΣ                  ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΒΙΔΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 12.03.2019

Λόγω της αργίας της Καθαρά Δευτέρας, το αρχείο επί της  οδού Ανωγείων 48, θα λειτουργήσει την Τρίτη 12/3/2019.

"Ιατρικές πράξεις: Νομικά και Ηθικά ζητήματα"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 

Ιατρικές πράξεις: Νομικά και Ηθικά ζητήματα»  

Στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης ΚΕΔΙΒΙΜ του ΑΠΘ, η Νομική Σχολή, και ειδικότερα το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής που λειτουργεί στη Σχολή, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου οργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριό με γενικό τίτλο: «Ιατρικές πράξεις: Νομικά και Ηθικά ζητήματα στην αρχή και στο τέλος της ζωής»

Πρόκειται για ένα σεμινάριο είκοσι ωρών, το οποίο στηρίζεται κατά βάση σε ανάλυση υποθέσεων (case study) και στη διάρκεια του οποίου θα αναλυθούν θεματικές ενότητες όπως :

Η αρχή της ζωής στην ιατρική / Εισαγωγή στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (ΙΥΑ): η διάσταση της υπογονιμότητας και οι προκλήσεις από τις νέες εξελίξεις στην ΙΥΑ / Νομικά ζητήματα σχετιζόμενα με την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: νομική φύση γεννητικού υλικού, όρια ηλικίας γονέων, ιατρικοί έλεγχοι δοτών, αριθμός μεταφερομένων εμβρύων, παρένθετη μητρότητα, προεμφυτευτική διάγνωση / Σωματική βλάβη της γυναίκας στο πλαίσιο της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, Νομολογία ΕΔΔΑ σχετική με την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή / Προγεννητικός έλεγχος: Ευθύνη του γιατρού σε περίπτωση εσφαλμένης διάγνωσης / Διακοπή της κύησης – Διάκριση εμβρύου-ανθρώπου / Διαφήμιση μέσων ή υπηρεσιών διακοπής της κύησης / Εσφαλμένοι χειρισμοί των γιατρών κατά τη διάρκεια του τοκετού / Πότε παύει να υπάρχει ο άνθρωπος (ιατρική, ηθική και νομική προσέγγιση) / Δικαίωμα στο θάνατο; Η σημασία των επιλογών του ασθενούς στο τέλος της ζωής / Ενεργητική ευθανασία: Ιατρική, ηθική και νομική προσέγγιση / Παθητική ευθανασία. Η υποχρέωση των γιατρών να λαμβάνουν μέτρα παράτασης της ζωής: περιεχόμενο και όρια / «Ευθανασία» νεογνών / Ζητήματα συναίνεσης σε ιατρικές πράξεις σε ασθενείς σε κώμα /Διαθήκες ζωής

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης στην αίθουσα Αριάδνη-Κελάρι του ξενοδοχείου Capsis Astoria την Παρασκευή 29/3/2019 ώρες 15.30 – 20.30 και το Σάββατο 30/3/2019 ώρες 9.00 – 14.00 και 15.00 - 20.00.

Διδάσκουν καθηγητές της Νομικής και της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και επιστημονικοί συνεργάτες.

  • Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής και πιστοποιητικό επιμόρφωσης με την προϋπόθεση της παρακολούθησης του συνόλου των 20 ωρών κατόπιν επιτυχούς αξιολόγησης. 

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 25-1-2019 έως 28-3-2019 και μόνο ηλεκτρονικά.  

Κατόπιν συνεννοήσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου με τον υπεύθυνο του Εργαστηρίου Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για τα μέλη του Δ.Σ.Η. και για τους ασκούμενους δικηγόρους.

Για την ηλεκτρονική αίτηση και περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://diaviou.auth.gr/medical_issues_crete_b

 

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣΗ- 6932662100

Περισσότερα...

" Η Κτηματογράφηση στους Δήμους Αρχανών- Αστερουσίων, Βιάννου, Γόρτυνας, Μινώα Πεδιάδος και Φαιστού"

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου διοργανώνει την Παρασκευή 15-02-2019 και ώρα 18:00 – 20:30 στην αίθουσα «Νίκος Σακλαμπάνης», στην οδό Θεοτοκοπούλου αρ. 28, 1ος όροφος, εκδήλωση με θέμα :

" Η Κτηματογράφηση στους Δήμους Αρχανών- Αστερουσίων, Βιάννου, Γόρτυνας, Μινώα Πεδιάδος και Φαιστού"

Περισσότερα...