Επιτροπή Περιβάλλοντος - Πρόσκληση γνωριμίας σε ασκούμενους & νέους συναδέλφους

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΕ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 08.02.2019

 

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου καλεί σε ανοικτή συνάντηση τους ασκούμενους και νέους συναδέλφους του ΔΣΗ για να τους ενημερώσει για το επιστημονικό και κοινωνικό της έργο. Η συνάντηση θα γίνει στις 08.02.2019 στην αίθουσα Σακλαμπάνη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου στις 18.00 το απόγευμα.

Η Επιτροπή ήταν παρούσα το έτος 2018 στα σημαντικότερα γεγονότα που απασχόλησαν το νησί και τη χώρα. Με τρείς τηλεοπτικές παρεμβάσεις, τέσσερις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, δύο άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, πέντε συμμετοχές σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και δεκαεπτά περιβαλλοντικές υποθέσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο ενημέρωσε για τη νομοθεσία και τα δικαιώματα των πολιτών, ξεπέρασε τα γεωγραφικά όρια του Συλλόγου μας και τον τίμησε την εμπιστοσύνη που της έχει επιδείξει.

Στο μεταξύ έχει παραστεί στη μόνιμη επιτροπή περιβάλλοντος του Ελληνικού Κοινοβουλίου γνωμοδοτώντας για τη φύλαξη και προστασία των περιοχών Natura 2000 της Ελλάδας. Έχει καταθέσει πρόταση στο πλαίσιο διαβούλευσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης του άρθρου 24 Σ. Συμμετείχε στη διαβούλευση για τους περιβαλλοντικούς ελέγχους και έχει συμμετάσχει στο περιφερειακό συνέδριο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης.  Συνδιοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εισαγγελέων Περιβάλλοντος για την προστασία της άγριας ζωής. Συμμετείχε με ένα τακτικό μέλος στη διαδικασία αντιρρήσεων επί της αναθεώρησης των Δασικών Χαρτών. Καταγράφει και ψηφιοποιεί το περιβαλλοντικό έγκλημα σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κρήτης. Εξασφάλισε υποτροφίες για μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου σε πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Η συμμετοχή στην Επιτροπή μπορεί να εξασφαλίσει τις ακόλουθες δυνατότητες στα μέλη της:

  • ανάληψη υποθέσεων περιβαλλοντικού δικαίου,
  • συμμετοχή σε συνέδρια, ημερίδες και συνελεύσεις πολιτών,
  • εμπειρία στη διδασκαλία, τη διοργάνωση συνεδρίων, τη συμμετοχή σε επιστημονικά προγράμματα,
  • προώθηση επιστημονικών δημοσιεύσεων σε εθνικά περιοδικά.

Σας περιμένουμε στις 08.02.2019 στην αίθουσα Σακλαμπάνη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου στις 18.00 το απόγευμα.

 

Γιώργος Σμπώκος

Υπεύθυνος επιτροπής