Δελτίο τύπου ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Αθήνα, 11/5/2017

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                 Αθήνα, 11/5/2017

 

Συνάντηση επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων για τον συντονισμό δράσης κατά των νέων ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό-Ομόθυμη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 17ης Μαΐου

 

Συνάντηση των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας για τον συντονισμό της δράσης τους κατά των νέων ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό, πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων:

-Καταδικάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την νέα ρύθμιση, η οποία αλλάζει αιφνιδιαστικά την εισοδηματική  βάση για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών και οδηγεί  σε νέα αύξησή τους. Με τον τρόπο αυτό επιβαρύνεται  υπέρμετρα το σύνολο των ασφαλισμένων και οδηγείται σε κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα.

- Ζητούν από την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, να αποσύρει αυτή την καταστροφική για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, ρύθμιση.

-Καλούν όλους τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν δυναμικά στη γενική απεργία της Τετάρτης 17ης Μαΐου 2017, κατά των νέων μέτρων της Κυβέρνησης.

-Αναγγέλλουν ότι θα συνεχίσουν την δικαστική μάχη κατά των νέων μέτρων, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, όπως έκαναν ήδη για τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλης Αλεξανδρής, τόνισε μεταξύ άλλων:

"Το γεγονός ότι επιβαρύνονται με νέες ασφαλιστικές εισφορές, που έχουν δημευτικά χαρακτηριστικά, όσοι έχουν περιορισμένα εισοδήματα, ακόμη και κάτω από το όριο της φτώχειας, αποδεικνύει ότι οδηγούμεθα σε αδιέξοδο. Χρειάζεται πλήρης αναθεώρηση του ασφαλιστικού. Να ξεκινήσει μια νέα συζήτηση για το ασφαλιστικό σύστημα, όπου θα συμμετέχουν κι αυτοί που θίγονται. Νικητές σε αυτό το σύστημα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνον αποτυχίες.

Στην συνάντηση συμμετείχαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι από τους εξής επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς:

Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Δικαστικοί Επιμελητές Αττικής, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.