Αίτημα της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου για την εξασφάλιση της προτεραιότητας στο διορισμό δικηγόρων ως δικαστικών αντιπροσώπων

Η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος υπέβαλε σήμερα τεκμηριωμένο αίτημα στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου προκειμένου κατά την επικείμενη κλήρωση δικαστικών αντιπροσώπων να αποδοθεί η προβλεπόμενη στο π.δ. 26/2012 προτεραιότητα στον διορισμό δικηγόρων ως αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής (έναντι των λοιπών κατηγοριών, πλην δικαστών).

Τούτο διότι:

• Από την διάταξη του άρθρου 68 παρ. 3 του Π.Δ. 26/2012 προκύπτει κατά τρόπο σαφή, ότι κατά τη βούληση του νομοθέτη οι δικηγόροι κατατάσσονται σε υψηλότερη θέση προτεραιότητας έναντι όλων των άλλων κατηγοριών πλην των Δικαστών.

• Οι Δικηγόροι είναι εκείνοι που πλήττονται οικονομικά από την αναστολή των εργασιών των Δικαστηρίων τις ημέρες προ της διεξαγωγής και μετά την διεξαγωγή των εκλογών, η οποία (αναστολή) θα διαρκέσει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ένδεκα (11) εργάσιμες ημέρες, δηλαδή πρακτικά δύο (2) σχεδόν εβδομάδες, σε αντίθεση με τους Δικαστικούς Υπαλλήλους, οι οποίοι δεν υφίστανται καμία περικοπή των αποδοχών τους, κατά το ίδιο, ως άνω, χρονικό διάστημα της αναστολής των εργασιών των Δικαστηρίων, αλλά επιπλέον λαμβάνουν πέραν της αποζημίωσης του Δικαστικού Αντιπροσώπου και του μισθού τους, το εκλογικό επίδομα για τη συμμετοχή τους σε συνεργεία παραλαβής σάκων.

• Όσοι Δικαστικοί Υπάλληλοι δεν είναι ΠΕ δεν διαθέτουν νομικές γνώσεις προκειμένου να χειριστούν αποτελεσματικά περιστατικά που συμβαίνουν κατά την ημέρα των εκλογών (αυτόφωρα πλημμελήματα, ανακριτικές πράξεις κλπ) και να επιλύσουν λυσιτελώς νομικά ζητήματα που ανακύπτουν (ενστάσεις κλπ).

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή του Προέδρου της Ολομέλειας, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, παραγνωρίζει τα ανωτέρω, με αποτέλεσμα, ως μη έδει:

α) να έχει καθορισθεί μία ποσόστωση προς διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων των διαφόρων κατηγοριών, η οποία φανερά ευνοεί την κατηγορία IB' (δικαστικοί υπάλληλοι) του άρθρου 68 Π.Δ. 26/12, όπως προκύπτει από τα σχετικά στατιστικά στοιχεία του Αρείου Πάγου·

β) να ικανοποιούνται έναντι των Δικηγόρων οι αιτήσεις προτιμήσεως των Δικαστικών Υπαλλήλων για διορισμό τους τόσον εντός του Νομού όπου υπηρετούν, όσον και εκτός Νομού, γεγονός που δεν δικαιολογείται από καμία υπηρεσιακή ή άλλη τελολογία·

γ) να έχει μειωθεί κατά την πρόσφατη κλήρωση για τις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου 2019 κατά 1% το ποσοστό των διορισμών δικηγόρων μονομερώς, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, χωρίς καμία αιτιολογία και χωρίς καμία εξήγηση. Κατόπιν αυτών, πρέπει στην επικείμενη κλήρωση να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει και να αποδοθεί η προβλεπόμενη στο Π.Δ. 26/2012 προτεραιότητα για τον διορισμό δικηγόρων ως αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής.

Επισυνάπτεται η με ημερομηνία 19/9/2023 επιστολή της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου (εδώ).

Σημαντική τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στη Χίο

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης, κατά την παρέμβασή του, σήμερα, στις εργασίες της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στη Χίο, διέψευσε τις διαρροές για την επιβολή υψηλών παραβόλων για την αναβολή υποθέσεων και χρηματικών ποινών σε δικηγόρους για μη επιτρεπτές συμπεριφορές στο ακροατήριο.

- Επανέλαβε τη δέσμευσή του για μεταφορά δικαστικής ύλης από τα δικαστήρια σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους (διαταγές πληρωμής, άρσεις προσημειώσεων, ένορκες βεβαιώσεις, σωματεία, κληρονομητήρια κλπ) και αναμένει τις προτάσεις του σώματος.

- Ως προς τις αποζημιώσεις σε υποθέσεις Νομικής Βοήθειας, ψηφίστηκε η δημιουργία πλατφόρμας για την άμεση πληρωμή τους χωρίς να ακολουθείται η διαδικασία εκκαθάρισης-ενταλματοποίησης από το ΤΑΧΔΙΚ και εξήγγειλε την άμεση εξόφληση του υπολοίπου 20% των αποζημιώσεων (2019-2022) και πλήρη εξόφληση των αποζημιώσεων για το πρώτο ενιάμηνο του 2023.

 

-Προανήγγειλε αλλαγές στους Κώδικες (ΠΚ, ΚΠΔ, ΚΠολΔ) και άμεση συγκρότηση εντός του Οκτωβρίου Ομάδας Εργασίας για τον Κώδικα Δικηγόρων.

- Ως προς το άρθρο 187 ΠΚ, σημείωσε ότι προωθείται επίλυση του ζητήματος μέσω νομοθετικής ρύθμισης, στο πλαίσιο των κοινών συμφωνημένων προτάσεων Υπουργείου Δικαιοσύνης και δικηγορικού σώματος.

- Ως προς τον “Δικαστικό Καλλικράτη”, αφού λάβει υπόψη του τις προτάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ομάδας Εργασίας, θα προβεί στις αναγκαίες ρυθμίσεις, χωρίς την κατάργηση των υφισταμένων δικαστικών σχηματισμών.

- Εξήγγειλε την ενίσχυση 3.500 νέων δικηγόρων με 5.000 ευρώ, μέσω voucher, την καταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος 560 ευρώ σε δικηγόρους (30.000) για τη βελτίωση των ψηφιακών ικανοτήτων τους, την ενδυνάμωση του δικαστικού παραστάτη και την παράταση του προγράμματος πρακτικής άσκησης στα δικαστήρια και δικηγόρους ( 6 μήνες σε Δικαστήρια και 12 μήνες σε Δικηγόρους) με καταβολή μηνιαίας αμοιβής 950 ευρώ , μέσω ΕΣΠΑ, αποδεχόμενος σχετικό πρόγραμμα που έχει υποβάλει η Ολομέλεια.

- Προανήγγειλε την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών στην Εθνική Σχολή Δικαστών με την εισαγωγή μαθήματος Δεοντολογίας και την αύξηση του ορίου ηλικίας εισαγωγής.

- Τέλος,ως προς τον προϊστάμενο της Δικαστικής Αστυνομίας δέχθηκε να μην διορίζονται δικαστές πριν την πάροδο διετίας από την αφυπηρέτησή τους .

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ

Με την παρουσία του τέως Πρωθυπουργού και Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννη Σαρμά, του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γ. Φλωρίδη, του Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιω. Μπούγα, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης , των τοπικών φορέων και αρχών, Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Δικαστών και πλήθους δικηγόρων και πολιτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Χίο η εκδήλωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με θέμα “ 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης - Συμφωνία σταθερότητας και εθνικού στοχασμού”.

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας κ. Δημ. Βερβεσός, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου κ. Ανθίππη Ζανάρα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους για την ουσιαστική συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής και όλους τους παρευρισκομένους, στην εισαγωγική του ομιλία , τόνισε ότι η μόνη ασφαλιστική δικλείδα για την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων , είναι η διαρκής εθνική εγρήγορση. Γι’ αυτό διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε, στο όνομα της δήθεν επίτευξης συμβιβαστικών λύσεων καλής γειτονίας, ή της υπογραφής οποιουδήποτε συνυποσχετικού, καμία απολύτως συζήτηση περί «υποχωρήσεων». Η εθνική γραμμή πρέπει να είναι σαφής: μόνη επιλογή για την επίλυση του ζητήματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο είναι η προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης, άνευ άλλου τινός. Το να ανοίξει οποιοδήποτε άλλο θέμα συνιστά στάση καταφανώς αντίθετη στα εθνικά συμφέροντα.

Όταν από την απέναντι πλευρά γίνεται υπέρβαση των άκρων ορίων της νομιμότητας και της εθνικής ανοχής και αντοχής, πρέπει να επιδείξουμε και να αποδείξουμε -με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας- την ισχύ του δικαίου. Αυτή η στάση υπεύθυνου διεκδικητικού πατριωτισμού είναι η ηχηρή απάντησή στην τουρκική προκλητικότητα.Η επιλογή αυτή βεβαίως απαιτεί θυσίες και υπέρβαση των κομματικών, πολιτικών και ιδεολογικών αγκυλώσεων. Πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί, με ενιαίο μέτωπο και πραγματικά εθνική κοινή εξωτερική πολιτική. Το πετύχαμε στη Λωζάνη όταν ευθυγραμμίστηκαν οι προτεραιότητες στο εσωτερικό με την εξωτερική πολιτική και συνέπλευσαν επιτυχώς η επαναστατική κυβέρνηση και ο διαπραγματευόμενος Ελευθέριος Βενιζέλος. Ευχή όλων είναι να μη χρειαστεί ξανά μια καταστροφή για να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της κοινής, ανυποχώρητης και αρραγούς στάσης στην προάσπιση των εθνικών δικαίων.

Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί κομβικό σταθμό στη συνεπή δημόσια δράση μας για τα εθνικά θέματα, (Καστελόριζο,Κύπρος,Ορεστιάδα,Αστρος,Τίρανα ), τα οποία αντιμετωπίζουμε υπό το διττό πρίσμα αφ’ ενός του οφειλόμενου ιστορικού στοχασμού και αφ’ ετέρου του ισχύοντος διεθνούς δικαίου και της σύγχρονης γεωπολιτικής πραγματικότητας. Απέναντι στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και την απαράδεκτη αμφισβήτηση και υπονόμευση του διεθνούς δικαίου από τη γείτονα, το δικηγορικό σώμα έχει συνειδητά επιλέξει να συντηρεί στο δημόσιο διάλογο τα ζητήματα αυτά και να αναδεικνύει, με μαχητικό τρόπο, τα εθνικά μας δίκαια. Τιμούμε, έτσι, τη βαριά κληρονομιά εκείνων που θυσιάστηκαν «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», αλλά και την ιστορική παράδοση του δικηγορικού σώματος που διαχρονικά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικού αγώνος

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας κατέληξε: “ Στη Χίο σήμερα έχουμε τα πόδια μας σε Ελληνική αλλά συνάμα και Ευρωπαϊκή γη, αλλά το βλέμμα,η ψυχή και η καρδιά μας είναι στραμμένα απέναντι στην Ιωνία”

 

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης. Εισηγητές ήταν η Μαρία Γαβουνέλη, Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γενική

Διευθύντρια ΕΛΙΑΜΕΠ, ο Πέτρος Λιάκουρας, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο Γιάννης Μακριδάκης, Συγγραφέας, ο Νικόλαος Παπαδάκης-Παπαδής, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής Sciences Po, Παρίσι, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΙΑΜΕΠ, ενώ παρέμβαση έκανε ο Γεώργιος Μικρούδης, Πρόεδρος Εφετών.

 

Επισυνάπτεται εδώ το πλήρες κείμενο της εισαγωγικής ομιλίας του Προέδρου της Ολομέλειας.

 

Πρόσληψη ασκούμενου δικηγόρου στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους – Γραφείου Νομικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Δείτε εδώ την ανακοίνωση για πρόσληψη ασκούμενου δικηγόρου στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους – Γραφείου Νομικού Συμβουλίου Ηρακλείου και εδώ την σχετική αίτηση

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αιτήσεις προτίμησης - εξαίρεσης

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αιτήσεις προτίμησης - εξαίρεσης


Όσοι δικηγόροι, αλλά και ασκούμενοι, επιθυμούν να διορισθούν (αίτηση προτίμησης) ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις 8 και 15 Οκτωβρίου 2023 ή να εξαιρεθούν (αίτηση εξαίρεσης), μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους από Δευτέρα 18-9-2023 και ώρα 18.00΄ μέχρι το Σάββατο 23-9-2023 και ώρα 19:00΄, σε 24ωρη βάση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.olomeleia.gr/

Για την διευκόλυνση των συναδέλφων, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, δίδεται εναλλακτικά η δυνατότητα να υποβληθεί η Αίτηση Προτίμησης – Εξαίρεσης στα γραφεία του Δ.Σ.Η (στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου) τις εργάσιμες ημέρες από τις 08:30 έως τις 15:00, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Δ.Σ.Η.

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ:

1. Μόνο ΜΙΑ (1) ΑΙΤΗΣΗ μπορεί να υποβληθεί.

2. Δεν υπάρχει κώλυμα εντοπιότητας (καταγωγής και τόπου άσκησης δικηγορίας).

3. Δεν δύνανται να διοριστούν Δικηγόροι από χώρες της Ε.Ε. (Π.Δ. 152/2000), εκτός αν έχουν Ελληνική Ιθαγένεια.

4. Τους διορισμούς θα κάνει αρμοδίως, κατόπιν κληρώσεως, o Άρειος Πάγος (Α1 Τμήμα).

5. Δεν διορίζονται σε κανένα εκλογικό τμήμα της επικράτειας ως αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής οι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές ανεξάρτητα από την περιφέρεια ανακήρυξής τους.

6. Δεν θα ληφθούν υπόψιν αιτήσεις:

α) για συνυπηρέτηση, διορισμό αναπληρωματικών, και αμοιβαίες αλλαγές διορισμών,

β) για συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, εκλογικά διαμερίσματα ή συνοικισμούς, περισσότερες από μία δημοτικές ενότητες, περισσότερους από έναν δήμους, περισσότερες από μία εκλογικές περιφέρειες και που θα έχουν συμπληρώσεις, διαγραφές ή παρατηρήσεις εκτός των ζητουμένων, σύμφωνα με τα έντυπα των αιτήσεων.

Τα κωλύματα διορισμού, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που αφορά τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων, καθορίζονται στην επισυναπτόμενη υπ’ αριθμ. 2286/18.9.2023 εγκύκλιο του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. εδώ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αιτήσεις προτίμησης - εξαίρεσης

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αιτήσεις προτίμησης - εξαίρεσης

 

Όσοι δικηγόροι, αλλά και ασκούμενοι, επιθυμούν να διορισθούν (αίτηση προτίμησης) ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις 8 και 15 Οκτωβρίου 2023 ή να εξαιρεθούν (αίτηση εξαίρεσης), μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους από Δευτέρα 18-9-2023 και ώρα 18.00΄ μέχρι το Σάββατο 23-9-2023 και ώρα 19:00΄, σε 24ωρη βάση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.olomeleia.gr/

Για την διευκόλυνση των συναδέλφων, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, δίδεται εναλλακτικά η δυνατότητα να υποβληθεί η Αίτηση Προτίμησης – Εξαίρεσης στα γραφεία του Δ.Σ.Η (στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου) τις εργάσιμες ημέρες από τις 08:30 έως τις 15:00, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Δ.Σ.Η. 

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ:

  1. Μόνο ΜΙΑ (1) ΑΙΤΗΣΗ μπορεί να υποβληθεί.
  2. Δεν υπάρχει κώλυμα εντοπιότητας (καταγωγής και τόπου άσκησης δικηγορίας).
  3. Δεν δύνανται να διοριστούν Δικηγόροι από χώρες της Ε.Ε. (Π.Δ. 152/2000), εκτός αν έχουν Ελληνική Ιθαγένεια.
  4. Τους διορισμούς θα κάνει αρμοδίως, κατόπιν κληρώσεως, o Άρειος Πάγος (Α1 Τμήμα).
  5. Δεν διορίζονται σε κανένα εκλογικό τμήμα της επικράτειας ως αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής οι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές ανεξάρτητα από την περιφέρεια ανακήρυξής τους.
  6. Δεν θα ληφθούν υπόψιν αιτήσεις:

α) για συνυπηρέτηση, διορισμό αναπληρωματικών, και αμοιβαίες αλλαγές διορισμών,

β) για συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, εκλογικά διαμερίσματα ή συνοικισμούς, περισσότερες από μία δημοτικές ενότητες, περισσότερους από έναν δήμους, περισσότερες από μία εκλογικές περιφέρειες και που θα έχουν συμπληρώσεις, διαγραφές ή παρατηρήσεις εκτός των ζητουμένων, σύμφωνα με τα έντυπα των αιτήσεων.

Τα κωλύματα διορισμού, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που αφορά τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων, καθορίζονται στην επισυναπτόμενη υπ’ αριθμ. 2286/18.9.2023 εγκύκλιο του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡ. 187 Π.Κ ΕΩΣ ΚΑΙ 31-10-2023

Ηράκλειο, 15-9-2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κατόπιν της από 6-9-2023 εισήγησης της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, και σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών αποφάσεων της Ολομέλειας για την κατάργηση, άλλως την τροποποίηση της παρ. 6 του άρθρου 187 ΠΚ, με την από 14-9-2023 απόφασή του αποφάσισε ομόφωνα την παράταση της στοχευμένης αποχής των μελών του από ποινικές υποθέσεις πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, στις οποίες υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 ΠΚ (είτε αυτοτελώς, είτε από κοινού με άλλα αδικήματα), κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα, μέχρι και την 31-10-2023, με το ήδη ισχύον πλαίσιο εξαιρέσεων για τις υποθέσεις που τελούν υπό παραγραφή (ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό) και όπου υπάρχουν προσωρινά κρατούμενοι για τους οποίους εξαντλείται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, για τις οποίες θα χορηγείται έγγραφη άδεια από τον ΔΣΗ.

Εκ του ΔΣ του ΔΣΗ

 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Ηράκλειο 15-9-2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, αφού έλαβε υπόψη την από 6-09-2023 πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος προς τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων, αποφάσισε την  αναστολής της αποχής των μελών του από υποθέσεις Νομικής Βοήθειας και τη μη έκδοση γραμματίων προκαταβολής και ενσήμων σε όλες τις υποθέσεις Νομικής Βοήθειας 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Λογοθέτης                                         Νίκος Καραγιάννης

 

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Με την παρούσα γνωστοποιούμε την με τη με αρ. πρωτ. 38111/2023 (εδώ) Απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με την οποία εγκρίνεται η καταστροφή παλαιού αρχειακού υλικού που φυλάσσεται στο Πρωτοδικείο Χανίων, και καλούμε τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν μέσα σε προθεσμία σαράντα (40) ημερών από της τοιχοκολλήσεως της παρούσας, προκειμένου να παραλάβουν τα σχετικά τους έγγραφα και οποιοδήποτε άλλο αντίγραφο τους ενδιαφέρει.